Fångade solen The Golden Hour, Rävåskullen, Karlskoga

Hej igen

Jag skulle ju gå ut och få lite sol mellan sömn och nattjobb igår eftermiddag så blev det en massa bloggbubbel som bubblade ur mig så det blev lite knappt om tid men jag hann iallafall ut i solen.
 
Paus möjlighet.
 
Helt fantastiskt för jag kom ut i The Golden hour som min dotter kallar tiden på eftermiddag/kvällen när solen skiner med ett varm gul-rött sken och alla färger får en varmfärg. Fotografer är särskit förtjusta i detta fenomen har jag förstått.
 
(Här lös den nedgående solen påerr träd där löven fortfaradne Vr röda så det blev väldigt effektfullt)
 
Jag tog en promenad på Rävåskullen som ligger så fint till i vår stad att man har centrum nästan ett stenkast bort. Jag blev alldeles lyrisk och fotade en massa vinterbilder och insåg att jag har flera höstbilder tagna på ungefär samma motiv för något år sen när Mellis syster Petra och jag var ute och gick.
 
 
 
 
Dessa två bilder är tagna på samma trapp men i lite olika vinklar och närhet. Petra poserar hösten 2016
 
 
 
 
 
 Underbart att man inte har nattmörker längre när klockan närmar sig 18 på kvällen utan att solen istället skiner med en härlig värme i den kyliga vinterluften.
Det var iofs bara minus 1 grad men kändes kyligt.
 
 
Om en månad kommer nog dessa björkar ha musöron skulle jg tro.
 
När det känns som man är i en härlig oas av skog och mark på rävåskullen så ser man Mc Donalds bågarna genom trätopparna eller K-center skylten på taket nere vis torget. På andra sidan centrum och dessa skyltar ser man nu på vintern en stor vit is över sjön Möckeln och i husen på Kosia (området på andra sidan sjön) glimmar fönstren som solkatter av kvällssolen. Från centrum tar det max 20 min att strosa ner til stranden för bad, kaffe, sommarlek med beachvolleyboll, bangolf med mera.
 
 
Jag tycker verkligen att vi är bortskämda i vår stad men närheten till naturen men även närheten till världe.
 
Här kan man inte "näta".... men det kanske man inte gör i Baseball? Grinden till IP var nät fri hur som helst.


Bra bussförbindelser Oslo - Stockholm bla passerar karlskoga, bussföbindelser till tågstationerna i Örebro och Degerfors, vi har nära till flygplatserna i Örebro och Karlstad.

Med bil till Stockholm går det rätt fort och smidigt men känns längre och trrögare till Göteborg pga den tråkiga och långsamma vägen. 60 - 80 - 100är det som gäller.

Fjällvälden ligger inte långt bort heller knappt 3 timmar till branäs lite längre till Sälen men så har vi ju även skidmöjligheter på närmare håll.

 
Dessutom är det bara 10 min till min soffa när jag är i min enda av kullen.
 
Fär något år den och fortfarande vart jag helt förvirrad näe jag gick på Rävåskullen men nu börjar jag få lite mera ordning på den. OM jag orienterat mig rättså är det egentligen tre kullar men raviner emmellan. Gångstråken kommer går upp och ned bortikring och det finns en kyrkogård, en skola, ett IP för bla Charleswood Bats samt villor på kullen.

Ibland går och går jag och ändå kommer jag ut på helt andra ställen än jag förväntat mig. eftersom jag inte fått nån riktig ordning på något.
På denna kulle finns även för målet för PIP - Putte i Parken som startades upp i Karlskoga med tanke och minnen om vårt gamla folkets park.
 
På det snöiga fältet här låg dansbanan, teaterscenen och alld detta
 
När jag var i 14-16 års åldern var jag mycket där. Det var bra artister som hade konserter i Dalen eller på Teater scenn och disco på en stor fin dansbana där det även fanns kiosker, chokladhjul mm. tyvärr brann det ned för flera år sen bara kupolen finns kvar.
I samband med dessa disco i parken var det många som hånglade i Dalen, hade sin första fylla och tydligen mycket annat också därav namnet Putte i parken dr Putte egenligen tydligen skulle varit pippa... Pippa i Parken.
 
Det aktiviteten stod vi ju inte alla för i alla fall som tur är. Mycket kul men även många tårar har spillts i denna park när förälskelser fått sig en törn osv.

Det blev visst lite kultur och reklam om vår lilla stad i bloggen idag.

Här är vr kanon som blickar ut över cenrum.

Jag ska sova efter natt jobbet inatt men var ganska pigg när jag kom hem så tänkte jag kunde göra klart bloggen nu innan jag somnar.
 
Ni får ha en härlig söndag. Det känns lite tunngt att krypa ner och lägga sig när solen strålar från klarblå himmel men de minusgrader som bet i kinderna på hemvägen gjorde detändå skönt att krypa under täcket.
Jagfick iofs lift med en arbetskamrat så gick ju inte men lit ebitigt i kinderna kunde det ju varit.
 
TAKE CARE ute där. 
Kom gärna och hälsa på i min fina hemstad 
Kram från KulturElla :-)

Flygande chokladbollar 🙈

Hej 💕

Nu skulle jag skynda mig ut och ta en promenad i solen innan den går ner.
Borde gått upp redan kl 15 när jag inte kunde sova mer.

Men batteriet på telefonen behövdes laddad och kaffetarmen skrek....

Vilka tarmbakterier är det som är över representerade när jag kokar frukostkaffe klockan 16.30 och doften sprider sig i hela lägenheten...


Det jag ser framför ögonen är inte en kaffe kopp utan stora chokladbollar med ordentligt m kaffe i som seglar omkring i luften 😳😱😨😳


(null)


Kakmonstret från snap gillar ju andra kakor men lite lustigt att han dök upp som snapfilter precis när jag ser choklad bollar i syner 😍


Dricker kaffe och blundar för synerna 🙈


(null)


Nu tänker mi tarmbakterier och chokladbollar?!?! Nu har hon blitt skvatt galen.... 
Vi pratar om olika teman på weightrainer mötena himla trevliga tycker jag.
Då förklarade Sofia om den varianten av sug efter saker är att tarmbakterierna vant sig vid tex socker så de påverkar oss att vilja ha mer av det.
Det gäller att vänja av dem med det och få dem sugna på proteiner eller nyttigare kolhydrater..
Mycket enkelt beskrivet här men mina tarmbakterier har visst inte vämjts of av efter 7 v iaf... 
just nubär de helt galna och vill ha stora smarriga chokladbollar som sagt meeeen jag vet att om jag skulle ta en skulle jag inte vilja äta upp den iaf 😊

Skulle tycka den var för söt men om nån kom med en sån där daddelchokladboll hade jag mumsat på 😋

Så nöjer mig m kaffet 😊

Skickar en massa älskade tankar till min dotter http://olssonlinnea.se som idag kommer hem till Stockholm igen från sina 2,5 veckor i Barcelona.
Igår gjorde jag och Adam henne avis för vi fick ses men hon inte mig eller honom 😊😍😘❤️
(null)


Hon njöt trots allt av sista Barcelona kvällen med klasskamraterna 

(null)

Och idag kom detta att de var på väg till flyget.

(null)

Nu vet jag oxå att hon är på svenskmark❤️ (med mina Baileysflaskor 😍😍😍)
Jag får träffa henen nästa söndag jag.
Kanske även min fina son flyttat hem till mig igen då?

(null)
(Fotats av Linnea)

Nej nu måste jag ut och jaga några minuters sol 🌞 och fortsätta ta vara på min egentid 🤗

Ha en skön fortsatt helg allesammans 🌞🙏🏼💕

(Ursäkta de olika teckenstilarna men började som ert Fb inlägg och hamnade utklippt här med mera text och bild...
Och skriver på telefonen
Som Lena sa imorse när vi skulle skriva i Patientens IVA dagbok... skriv du som det flödar text ur 😋🙈💕)

Egen tid <3 en märklig tid....

Hej <3
 
 
Idag sken solen på mig från ovan molnen igen <3
Sommaren gjorde sig påmind mitt i snöyran... Den lovade Fjärilar och Humlor i isn trädgård här i Karlskoga. Får nog ta ett besök i sommar.
 

Nu tänkte jag fortsätta att vara lite effektiv med bloggandet. Läste just ett himla bra blogginlägg om att blogga så kör på medmål i sikte :-)
Ni som läser min blogg vet ju vad siktet är...  :-)
 
 
I två veckor imorgon har jag haft egen tid i massor, även om den egna tiden varit totalt bilfri så har ju det fungerat oxå.
Känslan att ha så mycket egen tid är mycket märklig och full av njutning men samtidigt full av saknad.
 
Nu tänkte ni kanske att jag saknade bilen en massa men inte efter bilen utan efter barnen.
 
 
 

Barnen är ju  mest hos mig hela tiden även om Linnéa flyttat, bor inneboende,till Bagarmossen, Stockholm och går på PhotoskolanSthm så är hon hemma varje helg i princip och har även pojkvännen här då.

Pontus pluggar ju på sista terminen på gymnasiet och praktiserar just nu.

Så även om de klarar sig mycket själv är det mycket plock, disk, städ, tvätt, matlådefix mm som sköts omkring dom.

Nu är Linnéa i Barcelona  med PotoskolanSTHM sen två veckor och Pontus har bott hos sin pappa i två veckor (liksom bilen)

Så känslan att  vara ensam hemma är tyst och märklig eftersom jag njuter en massa och tycker livet blev enklare på många vis så saknar jag ju barnen.
 
Bild när första gången bilen försvann ensam med Pontus.... Nytaget körkort i somras <3

Samvetet talar lite med mig och tycker att man får inte njuta av att barnen inte är hemma? Får man det?

Fast jag törs faktiskt erkänna även för dem det för det är ju inte för att jag inteälskar dem utan för att det är rtt skönt att inte behöva tänka på mat till flera stycken, att grejorna stod där jag lämnade dem när jag gick hemifrån eller vaknar?

Diskbänken köksbordet, vardagsrumsbordet är tomt på disk, skräp, smink, tomflaskor osv om jag lämnade det tomt. Tyvärr inte heller avplockat efter mig om jag lämnat kvar något.

En annan märklig känsla är över hur mycket tid jag fått över som jag ibland funderar på vad jag ska göra med...? 
dansa är ju en variant...
 
 
Jag har ju mycket tid när de är här oxå eftersom de klarar sig själva en hel massa men med en del "restprodukter" spridda omkring sig.

Sen försvinner ju en del tid i att jag måste gå och gå och gå åt alla håll när bilen också är borta men ist får jag ju en ökad vardagsmoion som är nyttig och ingår bra i mitt weightrainer projekt.

Idag gick jag till lillasyster Emma som en motionsrunda men även för att få vara social med hennen som VAB-ade.
 
 
Abbe har varit sjuk i två veckor i influensa och lunginflammation så nu var han i konvalesens och på återhämtning.
 
 
 
 


Jösses vad jag vart svett av gåndet fik klä av mig och hänga kläderna på handdukstorken och låna av Emma. Hon är 15 -20 kg mindre än mig så hennes STORA sovlinne satt som ett andra skinn på mig ;-) men jag slapp sitta halvnaken iaf.
 
Jag hade tänkt träna ett Kinesipass idag men hjälp träningsvärk dö lyx fortfarande sen Crosstrainer/fit passet i tisdags så Ipren gäller fortfarande.
 
Jag var lite extra mosterlig och köpte present till Abbisen som han bara uppskattade lite för han vill hellre ha fotbollskort....
 
 
Jag tyckte dock att Skip-bo var roligare för mig och han mumsade nöjd på Dinosauriekakorna.

 
 
Sen skjutsade Emma hem mig när jag vunnit en gång och kommit sist en gång på Skip-bo. Abbe tvåa bägge gångerna.

Så åkte jag hem och vilade lite inför nattjobbet.
 
 


Imorgon ska jag ha en information om PICC-line på läkar introduktionen så måste vakna tidigt trots att det blir mellan min natt ett och två av mina fyra nätter jag på någotvis planerat in i mitt schema.
 
Nu sitter jag här ensam och känner lite vem ska jag prata med??? Mig... själv... och jag...? 
Hör du Ingela...!
-Ja vad säger du Ingela... 
-MEN Ingela nu gör vi så här inte som du Ingela!
-Va Ingela!?  menar du att du funderar på en tattuerng som snart är 50 år gammal??!!???!
- Ja men snälla Ingela det är väl ingen medelålderskris du kommit in i?!
- Medelålderkris neeeej inte mig inte!
- Pierca naveln är det medelålderskris...?
 -Sluta nu Ingela... mig... själv...och jag... blogga istället.
- OK då fortsätter bloggandet.
 
Jag har i flera kvällar i rad nu haft himla trevligt sällskap så nu blev det lite tomt att äta min räksallad helt själv.. nu håller den ju inte proportionerna som weightrainer projektet rekommenderade heller så kanske bra att ingen ser... :-)
 
 
Snart ska jag ju knalla till jobbet som sagt och där har jag härliga arbetskamrater och ett instressant och spännande jobb.

Dessutom ska jag förbereda lite mer för morgondagens utbildning.
Se till att göra lite körkort på våra tekisksa apparater.
Planera in vilka som ska arbeta på vilken sal osv.
Så har jag ju patienter att ta hand om <3
Trivs massor på mitt jobb <3

Ett gammalt kort här men Susanne och jag skådar in i framtiden här tycker jag <3
PICC-line verksamhetens framtid på Karlkskoga lasarett :-)

Sjuksköterska ett framtidsyrke kan jag tipsa om.

Egentiden har ju även gjort att jag bloggat. Jag har lyckats med flera inlägg denna vecka och dessutom läst lite bloggar.
Dessutom kommenterat dem för jag älskar ju att få kommentarer och gilla klickningar på bloggen så då måste jag ju klicka och kommentera hos andra också.
Fast tidsmässigt brukar jag känna mig lite stressad då.

Så som sagt denna egentid är märklig en känsla av lättnad och andrum men ändå så saknar jag mina älskade barn massor <3 <3 <3
 
 
 
KRAM och SOV GOTT ni som får :-)